Diepe druk zorgt voor minder stress en angst! Kinderen en volwassenen die gevoe…

Diepe druk zorgt voor minder stress en angst!

Kinderen en volwassenen die gevoelig zijn voor de prikkels om hen heen en zich hierdoor gestrest of angstig voelen, kunnen veel baat hebben bij het toedienen diepe druk. Diepe druk op de huid, spieren, pezen en gewrichten heeft een directe invloed op de hersenen en heeft een regulerend effect op de prikkelverwerking. Hierdoor word je minder ‘geraakt’ door binnenkomende prikkels. Je kunt dan beter omgaan met drukke omgevingen of onverwachte gebeurtenissen. Ook raak je minder snel gestrest, angstig of in paniek. Misschien durf je zelfs weer dingen te doen die je eerst niet durfde.

Er zijn verschillende manieren om diepe druk op het lichaam toe te dienen. Sommigen vinden het fijn om onder een zwaar deken te liggen, terwijl anderen ervan houden om stevig vastgehouden te worden. Denk bijvoorbeeld aan het inbakeren van onrustige baby’s: het geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

#slapen #slaapkamer #deken #verzwaringsdeken #bedroom #dekbedovertrek #interieurinspiratie #rust #nachtrust #slaaptijd #bedtijd #autisme #adhd #slaapangst #kinderen #slaapstoornis #stress #wonen #ontspanning #healthy #onrust #gezond #slaapstoornissen #weightedblanket #verzwaardedeken #zwaredeken #angststoornissen #burnout #depressie #sensorischeintegratiestoornis